Samodzielne przygotowanie posiłków w domu ma masę zalet. Najważniejszą z nich jest głównie oszczędność pieniędzy – stołowanie się u siebie jest zwykle znacznie tańsze aniżeli
Żywność
Kapsułki do ekspresu Nespresso – są do nich zamienniki
Kapsułki do Nespresso są jednymi z najstarszych na rynku. Zostały opatentowane w Szwajcarii już w połowie lat 70-tych XX w. i od tego czasu powoli
Kiszone ogórki to zdrowie i wyjątkowy smak w jednym
Na kanapce, w sałatce, w zupie bądź w formie dodatku do drugiego dania – kiszone ogórki w polskiej kuchni wykorzystujemy częściej niż pragnęlibyśmy przyznać. Nie
Nie pijesz soku z kiszonych warzyw? To duży błąd!
Od stuleci w słowiańskiej kuchni wykorzystuje się kiszonki. W ostatnich latach jednakże notorycznie mówi się również o właściwościach prozdrowotnych soków z kiszonych warzyw, głównie z
Kawa ristretto
Ristretto – co to za kawa? Wiele osób, przeglądając menu kawiarni i popularnych restauracji zadaje sobie to pytanie. Jest to szczególny rodzaj kawy, uwielbiany przez
Zamienniki kapsułek Tchibo Cafissimo to także kawy single origin
Metoda parzenia kawa w kapsułkach została opracowana u schyłku lat 70-tych i powoli pozyskiwała sobie tysiące sympatyków. Ten praktyczny proces umożliwia przygotowanie napoju wysokiej jakości
Jakie buty do pracy w kuchni? Na co trzeba zwrócić uwagę?
Do pracy w gastronomii (restauracja, hotel, catering) niezbędne jest specjalistyczne obuwie, które zagwarantuje pracownikowi komfort podczas wielogodzinnej pracy w pozycji stojącej, a także zabezpieczy go
Warsztaty kulinarne – dla początkujących i zaawansowanych
Wzięcie udziału w warsztatach kulinarnych to droga do pozyskania nowych umiejętności – nauczenie się podstaw gotowania, przyswojenie sobie odpowiednich praktyk produkcyjnych oraz tajników różnych receptur.
Domowe kiszonki – praktyczny sposób na konserwowanie żywności
Kiszonki z warzyw są tak mocno zakorzenione w polskiej kuchni, że sądzimy, iż jest to przede wszystkim słowiański przysmak, nieczęsto napotykany w innych częściach świata.
Food pairing – poznaj nowy wymiar gotowania
Co prawda przywykliśmy do określonych kombinacji smaków, nie oznacza to, że łączenie ze sobą dań, które na pierwszy rzut oka całkiem się wykluczają, nie może